Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Κούρεμα με Θερμοψάλιδο

Κούρεμα με Θερμοψάλιδο- Θεραπεία ψαλίδας.






Πόσoι από εσάς έχετε ακούσει για το θερμοψάλιδο;

Το θερμοψάλιδο είναι ένα ειδικό ψαλίδι που δεν κουρεύει απλά τα μαλλιά, όπως τα κοινά ψαλίδια κουρέματος αλλά μπαίνει στην πρίζα, θερμαίνεται και  καθώς κόβει καίει την άκρη της τρίχας.

Ποια είναι η λογική αυτής της ειδικής πατέντας;

Αν δούμε μια τρίχα στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε ότι μοιάζει σαν σωλήνας, και μάλιστα η τρίχα  στο εσωτερικό της έχει υγρασία και θρεπτικά συστατικά.
Μια νέα τρίχα μόλις βγει από την ρίζα, έχει στρογγυλοποιημένη κλειστή άκρη.

Αν κόψουμε μια τρίχα με ένα κοινό ψαλίδι, ουσιαστικά ανοίγουμε τον ''σωλήνα'' της τρίχας!
Τα επαγγελματικά ψαλίδια κομμωτικής έχουν ειδικές λεπίδες που κόβουν τις τρίχες χωρίς να τραυματίζουν την άκρη. Αν τραυματιστεί η άκρη της τρίχας, σημαίνει ότι σύντομα θα αφυδατωθεί και θα δημιουργήσει ψαλίδα. Γιαυτό είναι λάθος να κόβουμε τα μαλλιά με οποιοδήποτε κοινό ψαλίδι που έχουμε στο σπίτι μας!

Το θερμοψάλιδο λοιπόν, έχει την ιδιότητα εκτός ότι κόβει, να καίει την άκρη της τρίχας και να την σφραγίζει. (Δηλαδή κλείνει και πάλι τον σωλήνα!)
Γιαυτό το λόγο θεωρείται ότι το θερμοψάλιδο είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί η ψαλίδα.

Επίσης, υπάρχει και μια πιο παλιά τεχνική που κάποιοι την εφαρμόζουν ακόμη και σήμερα και είναι η αφαίρεση της ψαλίδας με την φλόγα από ένα κερί, όπου ουσιαστικά καίγονται οι άκρες. Λίγο τρομακτικό αλλά κάποιες που το έχουν δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί!
Φυσικά το θερμοψάλιδο δεν υπάρχει σε όλα τα κομμωτήρια και δη στην Ελλάδα και δεν σημαίνει ότι όσα κομμωτήρια δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο ψαλίδι θα σας καταστρέψουν τα μαλλιά.
Να ξέρετε ότι τα επαγγελματικά ψαλίδια κουρέματος είναι μελετημένα να κόβουν τα μαλλιά με σωστό τρόπο, τόσο λόγο του υλικού τους όσο και του σχεδιασμού της λεπίδας τους,αλλά φυσικά και με την σωστή χρήση από τον κομμωτή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου