Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

WET OR DRY HAIRCUT?

LET'S SEE !! WET OR DRY  HAIRCUT?
ΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ : ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΕΓΝΑ Η' ΒΡΕΓΜΕΝΑ?
ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!!



Καθ'όλη την διάρκεια της καριέρας μου,έχω ακούσει πολλά  επιχειρήματα για το γιατί το ένα είναι ανώτερο από το άλλο.
 Έχω περάσει από τις φάσεις πειραματισμού και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ορισμένες μεταβλητές στο παιχνίδι όταν κόβoυμε την τρίχα ξηρή έναντι υγρής και αντίστροφα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη του καθενός πιο στενά.



Το κούρεμα σε βρεγμένα μαλλιά μας προσφέρει μεγάλo
έλεγχο. Αυτό είναι απαραίτητο όταν δουλεύουμε με βαρύτερης πυκνότητας μαλλιά και σκληρές υφές που μπορεί να αποδειχθούν προβληματικές ,όταν κόβονται σε ξηρή κατάσταση. Η υγρασία στα μαλλιά λειτουργεί τόσο ως λιπαντικό όσο και ως συγκολλητικό,συνδέοντας μεταξύ τους τις τρίχες. Έτσι αποκτούν ελαστικότητα ,τεντώνονται πιο εύκολα με αποτέλεσμα ισχυρά σχήματα στο κούρεμα.
Για τον στυλίστα επιτρέπεται περισσότερη δημιουργία και για τον πελάτη διατήρηση του κουρέματος για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.




Το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά μας επιτρέπει  να δημιουργήσουμε πιο μαλακά σχήματα και να διορθώσουμε στον ίδιο χρόνο. Είναι ιδανικό για βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών,καθώς είναι μικρότερη η ποσότητα των μαλλιών που απομακρύνεται. 
Η ξηρή κοπή συνιστάται σε σγουρά μαλλιά, σε μαλλιά με ψαλίδα και ειδικά σε πελάτες που είναι απρόθυμοι να κόψουν τα μαλλιά τους ακόμα και αν είναι απαραίτητο για την καλύτερη εμφάνιση τους.

Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε στην άκρη το δίλλημα και αφήνουμε τον στυλίστα μας,να επιλέξει τι είναι σωστότερο για τα μαλλιά μας! _COIFFAGE X.S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου